Työhaastattelu! Asunnon katsomista! Hoitopaikan etsintää! Autokorjaamon ajanvarausta! - siinä pieni osa tämän viikon ohjelmasta.

Viime viikolla sain kuulla, että viimeistään tammikuussa alkaisi kylpyhuone-remontti. Pakkohan ei tietenkään ole mihinkään muuttaa, mutta - ei suihkua, ei vessaa... joka kerta pari kerrosta alaspäin talon yleisiin tiloihin. Yäks. Nyt kun vuokrasopimus on sopivasti katkolla, sovin vuokranantajan kanssa että katsastan, mitä on tarjolla. Tein viime viikolla yhden hukkareissun asuntotoimistolle, se oli suljettu perjantaina klo 13 ja me pojan kanssa saavuimme sinne sopivasti 13:05. Sitten oli ihan pakko viettää pari tuntia shoppailemalla (uudet farkut ja paita, ja pikkumiehelle kaksi itse valitsemaansa uutta videota), ennenkuin mummun juna saapui. Viikonloppu meni ihanasti, olin neljä päivää vapaalla, ja mummu kyläili sen aikaa. Yksi ilta vietettiin elokuvissa (The Departed), kun mummu ja pikkumies jäivät kotiin kaksistaan.

Tänään kävin katsastamassa yhtä asuntoa. Muuten ehkä, mutta ulko-oven luona muistitaululla oli tällainen ukaasi:

Toistuvien ilkivalta- ja häiriötapausten vuoksi aloitamme kiinteistössä hälytys- ja piirivartioinnin 1.9.2006 alkaen. Vartijan tehtävänä on todeta ja dokumentoida asunnoista kuuluvat, toistuvat asumishäiriöt, puuttua kiinteistön yleisissä tiloissa ja piha-alueella tapahtuviin häiriöihin ja vahingontekoihin, poistaa ulkopuoliset häiriönaiheuttajat kiinteistön alueelta sekä kiiniottaa verekseltä tai pakenemasta tavatut vahingontekoon ym.rikoksiin syyllistyneet. Tarvittaessa vartija kutsuu paikalle poliisit.

Kiitos ei. Takaisin tullessa kävin tutussa toimistossa, siellä mistä ensimmäinen tämän kylän asuntokin aikoinaan oli, kysymässä tilannetta. Vapaita pitkin maita ja mantuja! Ja uusia taloja! Ja niissä on saunat melkein kaikissa! Nimi paperiin ja hakemus vetämään samointein. Toivottavasti sieltä kuuluu pian hyviä uutisia.

Niin se työpaikka. Sieltä soitettiin eilen, menen torstaina työhaastatteluun. En oikein tiedä mitä odottaa, sillä pomolla on niin nuorenkuuloinen ääni ja puhetapa, että se tuntuu jotekin oudolta. Mutta katsotaan.

Auton hinausajankin sain varattua, ikävä kyllä torstaille, jonne sitten tuntia myöhemmin ilmaantui se työhaastattelu. Ehkäpä autoraasu seisoo pihassa ainakin perjantaihin siis.