Kallista on tämä muuttaminen. Vuokratakuu, kuukausivuokra, muuttoauto, muuttolaatikot... lähes 1500 euroa nopeasti sileäksi. Sanoinhan minä, että jos jostakin ylimääräistä rahaa tulee, niin äkkiä sille joku käyttökohde löytyy. Auto on siellä korjaamolla, ollut jo kolme päivää, ja pelkään kuullakkaan paljonko sen poislunastaminen sieltä tulee maksamaan.

Poika lähti taas isälleen pariksi viikoksi, sopihan se toisaalta hyvin, saa tuon muuton helpommin tehtyä. Tuli vaan niin kovin paha olo heti kun pikku mies oli poistunut näkökentästä. Liian hiljaista ja tyhjiä huoneita, itkuhan siitä tulee. Olisin myös halunnut, että hän olisi nähnyt uuden asunnon ennen muuttoa, mutta sain takuun maksulapun vasta tänään, joten avaimia ei ollut mahdollista saada aiemmin.

Tässäpä pitää nyt mutista yhdestä asiasta nimeltä pikkujoulut! Se tuntuu sitten olevan täysin käsittämätön systeemi. Kertokaapa, että kuka idiootti on mennyt päättämään, että suomalaisessa yhteiskunnassa firmojen pikkujoulut vietetään aina ilman puolisoita? Muissa maissa tuollainen koettaisiin käsittämättömän töykeäksi, että kutsu on vain työntekijöille. Miksi yritykset haluavat erottaa perheet tietentahtoen? Joku mussukan työkaveri oli asiasta keskusteltaessa sanonut, että se on se päivä vuodessa, jolloin kaikilla on lupa pettää puolisoaan, ja sillä nimellä sitä kutsutaankin. Siis mitä?! Jos koskaan saan tietää kuka tuollaista paskapuhetta suoltaa, niin avokämmenellä kerron mielipiteeni pikaisesti. Meilläkin molempien työnantajan harjoittavat tätä samaa syrjintää; koreita pippaloita suunnitellaan, sopivasti samana päivänäkin, mutta molemmilla kutsu on vain yhdelle. Tekisi mieli haistattaa koko systeemille ja boikotoida kaikki pippalot niinkauan kunnes molemmat voivat osallistua. Pitäkööt sinkkukännäjäisensä.