Tämä päivä on hurahtanut käytännön asioiden hoitamisessa... aamupäivästä oli tupa täynnä väkeä, kun kävi kosteusmittaajaa ja vuokranantajaa ja isännöitsijää ja jos jonkunlaista haalarimiestä tutkailemassa olohuonetta.

Niin muistinkohan mainitakkaan siitä yläkerran pikku vahingosta? Niin kuin tässä nyt ei jo olisi muutenkin ollut kaikkea sälää viimeaikoina, niin herättiin yksi kaunis sunnuntai-aamu siihen että kummasti kuulostaa kuin  jostakin tippuisi vettä. Yläkerrastahan se, oli akvaario alkanut vuotaa, ja väki oli mökkeilemässä. Ensimmäisenä puhelimeen tavoitettu huoltomies sanoi ettei sinne kukaan mene, jos ei talonväki ole kotona, pitää odottaa maanantaihin. Herttileeri mitä logiikkaa?! Annetaan veden valua seuraavaan päivään asti?! No, ei kumminkaan, joku sinne sitten saatiin hälytettyä ja numerotiedustelun avulla metsästin itse naapurinkin kotiinsa. Ei kuulkaa uskoisi kuinka paljon 60 litraa vettä tekee tuhoa, eihän se nyt niin paljon ole, mutta kun sen levittää lattialle ja antaa valua seinän rakenteiden läpi alakertaan, niin on se sittenkin. Ohjelmassa kuivausta ja paikkausta ja siivousta... pitänee käydä valitsemassa joku kivannäköinen laminaatti, vakuutuksen piikkinhän tuo menee.

Ja toinen minkä kanssa olen kuluttanut tänään aikaa on skootterin. Meillä kun semmoinenkin tuolla pihalla on lojunut käyttämättä. Mussukka on sillä nyt vähän ajellut noin testiluontoisesti, ja totesimme että 300km alkaa jo olla mittarissa, ensimmäinen huolto olisi siis aiheellinen. Ja varmasti muutenkin, kun se on vuoden seissyt paikallaan ja ollut viime talven kylmässä ulkovarastossa.

Eilen tuli käytyä perhesuunnitteluneuvolassa, ja samat pillerit otin mitä söin kymmenen vuotta sitten. Lääkäri sanoi ihan suoraan että turha rueta vaihtamaan pelkästä vaihtamisen ilosta, kun kerran on ollut sopiva tuote. Oli muuten aikamoinen yllätys kuinka ohjeet on vaihtuneet kymmenessä vuodessa; silloin ennen se oli niin tarkkaa että syöt sen levyn ja pidät viikon tauon, ja vähintään varaat ajan lääkärille ennenkuin menet sorkkimaan rytmiä. Ja nyt; syö vaikka 2-6 levyä putkeen ja pidä sitten se viikon tauko, ei tee mitään hallaa kropalle. Jaa... että pidän kuukautiset tilauksesta sitten kun haluan, ehkä kaksi kertaa vuodessa? Hurjalta kuulostaa, mutta niin se setä sanoi.

Sivuhuomautus: kauhea akvaariokuume! Iski pari viikkoa ennen tuota yläkerran juttua... ja vaikka olin näin >< lähellä ostaa www.huuto.net:stä akvaarion, niin nyt sitä ei oikein viitsisi... mieli tekee, mutta kun kämppä on jo yhden akvaarion takia menossa remonttiin, niin jos ei nyt kumminkaan. Mutta kun tahtoo. Omistin sellaisen joskus muinoin, komean 140-litraisen, ja aina olen hommannut kehysakvaarion eikä sellaista suojaamattoman näköistä niinkuin yläkerrassa oli. Mutta en taida viitsiä. Mikähän olisi sopiva "suru-aika" tuollaisen vahingon jälkeen, ennenkuin kehtaisi hommata itselleenkin?